10 oct. 2009

(never) ending story


Poate că inima iartă oricât de rănită ar fi, insă Timpul îşi are mersul lui şi nu uită, nu iartă. Nu poate. E singurul ce îşi urmează cursul, secundă după secundă, nu se abate, nu aşteaptă. De aceea pentu noi oamenii, vine momentul în care ar trebui să ne luăm rămas bun de la locuri…oameni… sentimente. Aruncăm o ultimă privire, ne întoarcem cu sufletul după câte o şansă mică de a recupera cumva trecutul, apoi, îţi faci curaj, zâmbeşti şi îţi repeţi că trebuie să poţi. Uşor, întorci spatele şi simţi aerul rece cum îţi mâgâie faţa şi ştii că e rece dintr-un motiv. Primul pas e greu, spun unii. Îi contrazic! Fiecare pas ce urmează e greu şi cu cât sunt mai mulţi cu atât e mai periculos.
Timpul macină, timpul umple goluri, timpul încearcă să cicatrizeze răni uitate mereu pe câte-un braţ, picior ca şi cum ar încerca să vindece răni ale sufletului, neştiind că acestea din urmă se vindecă greu sau poate că nu se vindecă niciodată.
Am găsit un decalog şi aparţine personajului din Viaţa pe un peron a lui Octavian Paler. Vreau şi eu să îl urmez deşi mi-e peste mână iar în unele porunci nu pot crede deloc. Le pot însă servi minţii ca un aperitiv, cât să nu îi mai dai ocazia de a rumega gânduri.

1. Să aştepţi oricât.
2. Să aştepţi orice.
3. Să nu-ţi aminteşti, în schimb, orice. Nu sunt bune decât amintirile care te ajută să trăieşti în prezent.
4. Să nu numeri zilele.
5. Să nu uiţi că orice aşteptare e provizorie, chiar dacă durează toată viaţa.
6. Repetă că nu există pustiu.Există doar incapacitatea noastră de a umple golul în care trăim.
7. Nu pune în aceeaşi oală şi rugăciunea şi pe Dumnezeu. Rugăciunea este uneori o formă de a spera a celui ce nu îndrăzneşte să spere singur.
8. Dacă gândul ăsta te ajută, nu căuta să recunoşti că speri neavând altceva mai bun de făcut sau chiar pentru a te feri de urmările faptului că nu faci nimic.
9. Binecuvântează ocazia de a-ţi aparţine în întregime. Singurătatea e o târfă care nu te învinuieşte că eşti egoist.
10. Aminteşte-ţi că paradisul a fost, aproape sigur, într-o grotă.


Let it be so.sursa foto here

Niciun comentariu: