25 aug. 2009

Mă mărit !!
…eeee, pe dracu’ ! Ţi-ai găsit nebună care să îşi pună pirostriile! Yeah, right :))

Şi totuşi, în ziua de azi ca să te căpătuieşti din punctul ăsta de vedere , îţi cam trebuie niţel curaj, o groază de bani şi o doză bună de nebunie (fuck, zici că dau acilea reţete de “succesuri” la marea nuntire..brrrr ).

Ce m-a apucat cu subiectul ăsta? Păi sunt două motive:

  1. deja e al doilea sfârşit de săptămână (care evident că a trecut) în care nu mă mai pot uita la un film sau să citesc ceva fără "Ia-ţi mireasă ziua bună, de la tată, de la mumă" ca un refren stricat. Ştiu cântecul, imi place, dar asta nu înseamnă că trebuie să îl ascult de enşpe mii de ori în aceeaşi zi (am încercat să închid şi geamurile etc.) "cântat" de tot felul de maiştri în ale trompetei şi acordeonului.
  2. Mousiu Printrenori s-a apucat să scrie despre nuntire şi am considerat că a fost mult prea finuţ, ceea ce eu nu mai încerc de ceva vreme :P (nu te superi, nu-i aşa Sir? ) plus de asta, merită dezvoltat subectu’ .

Revenind la primul motiv. Cel puţin la mine în Moldova Prosperă, nunţile sunt cu alai frate şi it’s a must să te vadă toţi vecinii, nu numai de la blocul tău, ci poţi încerca să atragi atenţia şi celor de prin blocurile vecine. Cheia succesului în această etapă este bineînţeles o formaţie super de sugative de ţuică, cu ceva instrumente acordate aiurea. Să nu uităm şi de rudele de pe la ţară, care vrei nu vrei, tot te pun să joci hora în faţa scării de bloc. Îmi plac obiceiurile, dar de ce este nevoie să le alteram în aşa un hal? Horă jucată cu tocuri de 10 cm , în rochii mulate pe un corp nu tocmai zvelt, pe o căldura ca asta şi ca să nu îţi faci cine ştie ce băşici pe la picioare, hai să purtăm şi nişte dresuri anapoda...brrr!!! Şi (Doamne fereşte!) să uităm de poşetuţa ,imitaţie de croncobaur ,de pe mâna stângă a la Moni, da, mâna aia care se bălăngăne şugubeaţă în timpul zmuncirilor frenetice şi zbierătelor care îţi urează iubire veşnică.

Deci. Se ia una bucată mire (serios că ii compătimesc p-ăştia- vara la 30 de grade la costum, cămaşă încheiată până-n gât, cu pampion, cu pantofi...uhhh...şi pe cât pui pariu că costumele alea nu-s de bumbac?!) şi i se ataşează două domnişoare de onoare. Fuste cât mai scurte, vă rugăm! Se adaugă alaiul de rigoare format din rudele militantului pentru păstrarea obiceiurilor. Să nu uitam de muzicanţi(pupa-i-aş pe frunte!) .Bucata de mire se duce să îşi ia naşii (ăia de încearcă să ii fie sfătuitori ptr toată viaţa şi până la urmă ajung să fie martori la procesul de divorţ!). Acolo iarăşi beuturică.. alea- alea. Tot traseul se face per pedes. Urmează slalom printre cască-gură până la căscioara miresei. Acilea iarăşi beuturică, glume deplasate de la beuturică, rude transpirate care vor neapărat să te îmbraţiseze şi să îţi aplice ştampila “buzele mele pupat’au şi obrazul acesta”! Bârfele de rigoare nu lipsesc, a se observa totuşi că până acum, încă nu a venit vorba de miri prea mult. Practic, nunta e mai mult o masă festivă la care rudele vin cu maţele goale si buzunarele doldora ca să plătească la sfârşit ce’o mâncat şi ce-o băut( se lasă bacşiş şi pentru circul oferit de ăia care o tras mai mult la măsea; deh, serviciu contra serviciu!)

Şi la sfârşit de nuntă (despre biserică şi dănţuială de la petrecerea de după, cu o altă ocazie) banii în plic, cu numele celui care i-a dat. Se contabilizează şi se ştie o treabă!! Imprumuturile alea se achită...alealalte nu...la asta o să mergem la nuntă...la ăsta nu.... Fişa tehnică a nunţii nu trebuie să lipsească! Fişa trebuie avută în mai multe exemplare de către membrii familiei.

Buuun, acuma să nu credeţi că toate nunţile îs la fel şi că toate te deranjează la nivel auditiv şi vizual. Sunt şi acele rare excepţii la care chiar te bucuri că oamenii s-au luat. Rare, dar sunt.

De-o fi să fie să fac şi eu nuntă nu vreau prea multe rubedenii, nu vreau muzica să mă conducă peste tot! Nu vreau nuntă cu dar! Nu vreau ca oamenii să se întrebe la masă între aperitiv şi sarmale : “Băh, da tu cât dai?”.

So help me God!


remember?3 comentarii:

printrenori spunea...

chiar uitasem de faza cu:"bah, da` tu cat pui?":)))
si da... se achita serviciu contra serviciu... ai surprins niste adevaruri penibile din punctul meu de vedere... mai ales aia cu fisa tehnica.. pe care o urasc... la fel ca intrebarea:"mno cat or facut?" si tot succesul nuntii e bazat pe cat ai reusit sa strangi...
sper sa ai o nunta cum iti doresti:D

River spunea...

in ultima perioada am fost la 2 nunti. Una dintre ele mai decenta muzica 80-90 dar cu vreo 300 de persoane. Cealata cu vreo 120 cu manele si lautaresti si cu costume - chestii pe caldura maxima. M-am gandit si eu ca nu e chiar treaba cu nuntile astea. Mai bine te iei undeva pe un pisc unde nu pot sa ajunga oamenii astia de le strica. intr-o padure, intr-o tara straina si chemi numai pe cine crezi tu ca-si poate permite sa ajunga acolo, in rest. numai de bine! si da, plafonu este de 100€ pe persoana si de 200 - 250 € pentru un cuplu. Din considerente financiare am preferat sa merg haiduc la ambele nunti. haha

Daphne spunea...

@ printrenori : şi încă câte replici se mai gasesc a fi spuse pe la genul asta de nunţi. Să amintim şi de "Uite-o p-aia cum e îmbrăcată!! HAHA" sau mai ştiu eu care :))
p.s. Îţi mulţumesc pentru urare!@River : Te felicit pentru sporul pe care il ai la mers la nuntiri:P cât şi pentru alegerea făcută în speranţa unei lungi şi profitabile folosiri a portofelului propriu :P
Cât despre locaţiile pe care le-ai menţionat pentru desfăşurarea fericirii comune să ştii că merită toată atenţia noastră, a ăstora de vrem nunţi liniştite şi frumoase.