4 mai 2009

In tren - part 1

In tren, din nou in tren...
Imaginea mea in tren mi-e intiparita in corp incat ajung sa simt cum isi poarta sufletul pe şine, sacadat, cautand parca in mii de pasi voluptatea, la fiecare 2 secunde, trantindu-si trupul intr-o durere seaca de fiecare data cand da gres. Il simti cum incearca sa isi controleze imensitatea intr-o linie dreapta, sa isi stapaneasca vitalitatea sub acele timpului digital.

Iti cauti locul cu ochii unui vultur grizonat de miile de kilometri strabatuti; bagajele iti sunt crescute parca din corp, atat de usor le porti printre ceilalti calatori, celelalte bagaje. Tragi de ele ca si cum propria-ti lume vesnica ar depinde de ele, te infingi in prada delasatoare, uitandu-te cu dispret la cei ce nu reusesc sa isi tina in gheare bunurile :
“- Da-te dom’le! Esti tampit de stai in mijlocul culoarului?! ”
Dar cine sa isi dea seama de latimea culoarului(nici macar un metru)?; de faptul ca de o parte si alta sunt doar scaune rigide, de un verde murdar si tipator la dumnezeii cfr-istilor, chiar mai mult decat atat, pe scaune se afla deja alti vulturi plesuvi? Cine sa priveasca anticipativ la marcajele pre-existente pe trenul mirobolant?Cine?
Te-ai asezat, toti zeii la care te-ai rugat in ultimele 2-3 minute au raspuns si te-au blagoslovit cu intreaga lor putere : esti cu fundul pe scaun! Praise the lord! Bagajele: pe sus, pe jos, in bratele tale, in bratele celuilalt, ce mai conteaza unde sunt, esti cu fundul pe scaun ¡ Scopul pentru care ai fost creat si-a gasit plinirea, de acum, tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti mentii fundul pe scaun, eventual poti incerca sa acaparezi si o bucata din celalalt scaun. Si daca tot am ajuns la bucata in care acaparam diverse lucruri: fie ele palpabile, fie nu; hai sa acaparam si atentia celorlalti din jur, dar lucrul acesta nu trebuie facut intr-un mod simplu, care sa nu deranjeze ci cat mai ostentativ cum ar fi sa zicem printr-un miros persistent de Chanelus Oribillus provenind din zona adiacenta toracelui superior, preferabil inaclita de transpiratie. O alta metoda ar fi sa zicem manelele ostentativ porcoase si ostentativ date la maximum la un telefon al carui difuzor nu poate duce chiar atat de multi decibeli incepandu-si astfel protestul carait de nemultumire.

Niciun comentariu: